Translate

2013. január 4., péntek

Rinya első szilvesztere 1.

Üdv, lelkes Olvasó! 

Engedd meg, hogy az „1foto -1video-1story” irodalmi blog bemutassa legújabb írását! Remélem, hogy ezen a héten is vagy egy kis mosolyt csalok az arcodra, vagy szórakoztat az elbeszélés, vagy elgondolkodsz az olvasottakon, vagy érdekesnek találod a leírásomat.


Kellemes időtöltést kívánok e sorok, fotók, videók között!

 

Rinya első szilvesztere 1.

 

  Rinya - Egy kutyus naplója (12.)






Hogy a nosztalgiánál maradjunk, emlékezzünk meg az első szilveszteremről is. Ugye, mondanom sem kell, hogy alig hevertem ki azt a traumát, hogy a Mikulásról lemaradtam; már is jött egy újabb… 




Délig olyan volt minden, mint máskor. Akkor azonban a Nagykék  elment ünnepelni pár barátjával. A Gazdi ennek nem nagyon örült. A NagyKék fogadkozott, hogy nem marad sokáig. A párbeszédükből kiderült, miattunk nem tudnak együtt elmenni mulatni ezen a különleges napon.


De mitől különleges ez a nap? S a Gazdi, most haragszik ránk, kicsikre, hogy ránk kell vigyáznia? Szomorú lettem.


-          -    Rinya, ne rinyálj már a Gazdi szeretetéért. –mondta Anya. – Ha nem szeretne benneteket, akkor itthon hagyna egyedül. Nem törődne veletek. De marad, és vigyáz rátok. Szeret benneteket. Nem kell aggódni!


Kicsit megnyugodtam. A Gazdi megint elfoglalta a konyhát, ahova nem csak nekünk, de Anyáéknak is tilos a bemenet. Csobogott a víz, s megint finom illatok terjengtek a lakásban. Nem a tejecskéé volt egyik sem, de kellemesen cirógatták a szaglószervemet. 


A NagyKék szerint a Gazdi jól főz, s finomakat süt. Állítólag ezt csinálja ott a konyhában. Levontam hát a tanulságot. Amikor ünnep van, akkor a Gazdi sokkal több időt tölt a konyhában, mint máskor.  Ez értelmetlen, hisz nem ehetnek többet, mint egyébként. Arról nem is beszélve, hogy az a főzés-sütés a kiskutya szeretgetése elől veszi el az időt.


Később az is megfordult a fejemben, hogy Karácsonykor a Mikulásnak is készíthetett ételt a Gazdi. Most meg valószínűleg annak a Szilveszternek is meg kell érkeznie éjszaka, aki szintén enni akar majd. Ebben így már van logika. Tehát éjszaka ismét fenn kéne maradnom, hogy meglessem őkelmét. Remélem, most sikerrel járok. A Mikulás ajándékot hoz. De  Szilveszter vajon mit hoz nekünk?




Ha elolvastad az írásom,
Egyáltalán nem bánom,
Ha írsz róla néhány szót,
S elmondod, hogy mit gondolsz.

Remélem, ellátogatsz ide újra!
S nem kell a fejem ereszteni a búnak!
Ne távozz haragosan!
Viszlát itt! Hamarosan!






 

Nincsenek megjegyzések: